Д-р Желев: Няма да се кандидатирам за кмет, ГЕРБ да се успокоят
Д-р Желев: Няма да се кандидатирам за кмет, ГЕРБ да се успокоят / DarikNews.bg, архив

Категорично няма да се кандидатирам за кмет на Стара Загора. Сега съм депутат, а от Народното събрание имам възможност да помагам на хората, каза депутатът от Коалиция за България д-р Евгений Желев и допълни „няма да се върна, така че ГЕРБ да се успокоят".

Правителството не се грижи за животновъдството. Не се решават проблемите на този сектор, не се получават доплащанията. Това каза в Стара Загора депутатът от  Коалиция за България Корнелия Нинова. Тази сутрин тя се срещна с представители на сектора, за да обсъдят трудностите, пред които е изправен. По думите й министърът на земеделието Мирослав Найденов се е опитал да провали срещата, която е трябвало да се проведе в Стара Загора. След като научил за нея обаче, министърът повикал животновъдите в София.

Общинският председател на партията пък Бойчо Биволарски коментира, че преди години министър Найденов е бил негов студент и е избягал от изпита.

Корнелия Нинова пое ангажимент да се инициира парламентарен дебат по проблемите на животновъдството и да се изслуша министър Найденов. Тя припомни, че има внесен законопроект, предвиждащ отпадането на въведените от управляващите данъчни тежести за земеделските производители.

Нинова допълни, че животновъдството си отива и заради това Коалиция за България ще подкрепи протеста на 22 февруари.
„Хората имат готовност за протести. Ще продължим срещите в цялата страна. Възможно е през март или април да организираме национален протест", каза още Корнелия Нинова.

Според нея оставката на председателя на ДАНС Цветлин Йовчев е опит да се спаси вътрешният министър Цветан Цветанов, който всъщност носи отговорност за СРС-тата.