Д-р Бадов: Новият борд е непрофесионално подбран
Д-р Бадов: Новият борд е непрофесионално подбран / DarikNews.bg, архив

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова съсипа здравеопазването в града. Това каза за Дарик председателят на КНСБ в МБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович" - Университетска Стара Загора и началник на клиниката по КАИЛ д-р Атанас Бадов.

"Не може промените в Съвета на директорите на структурноопределяща болница да не бъдат съгласувани със синдикатите и началниците на клиники, които трябва да оказват денонощна помощ на населението. Това е поредния начин на кадруване на управляващите в лицето на Живка Аладжова, с който те показват непознаване на проблемите и поставят здравеопазването в Стара Загора в състояние на невъзможност да изпълнява своите функции", коментира д-р Бадов.

Според него новият борд е непрофесионално подбран - единствено и само по партийна линия.

"Лекарите в Съвета на директорите са доказани професионалисти, имена в медицината. Като областен управител аз съм ангажирана с финансовото стабилизиране на болницата", каза за Дарик Живка Аладжова. Тя допълни, че днес е водила разговори и държавата ще вземе финансово участие в стабилизирането на лечебното заведение.

Според Аладжова обединението на двете болници в Стара Загора е било грешка. Задълженията са огромни, но откакто новото ръководство встъпи в длъжност няма нови задължения.