/ netinfo
„За да се случи една инвестиция на практика, трябва самите инвеститори да дойдат на място и да се убедят сами в необходимостта да я направят. В състава на нашата делегация са включени представители на Баварския парламент, на клъстъри от машиностроенето, на екологичните технологии, на IT сектора.

Бизнес отношенията между България и Бавария се развиват много добре. Над 1 млрд. евро е стокообменът за последната година. Ние сме тук, за да съберем повече информация за възможностите да инвестираме и да продължим да развиваме контактите на бизнес ниво“. Това заяви в Стара Загора Урсула Хайнцел, зам.-ръководител на отдел „Европа, Панаирна индустрия“ в Баварското Държавно министерство на икономиката, енергетиката и технологиите.
 
Над 10 компании с интерес към Индустриална зона „Загоре”

Представителите на баварска бизнес делегация, която гостува в града ни, по покана на ТПП-Стара Загора, се срещна с областния управител Гергана Микова.Очаква се утре към състава на делегацията от Бавария да се присъедини и Баварският държавен министър на икономиката, енергетиката и технологиите Франц Йозеф Пширер. 
 
Изпълнителният директор на индустриална зона „Загоре” Радослав Танев запозна участниците в срещата с проекта за зоната и обясни предимствата й.