БАСТА чака съдебна регистрация, прави местни структури
БАСТА чака съдебна регистрация, прави местни структури / Dariknews.bg

4625 са членовете на БАСТА към момента, а 1625 са учредители, стана ясно на откриването на партийния офис в Стара Загора. До края на годината се очаква да излезе съдебната регистрация на формацията, която заявява позицията си в политическото пространство в център-дясно.

10% от членовете на БАСТА, които в Старозагорско са над 400, са бивши гербаджии. Това, което привлича хората към партията ни е, че тя няма лидер, има двустепенен модел на управление, а решенията се взимат отдолу нагоре, коментира Недялко Недялков, член на Съвета на ветераните. Изграждането на тунела под Шипка, нови блокове в комплекса Марица-изток, създаване на карго-летище, запазване статута на Музея на религиите, са част от регионалните приоритети, по които ще работят от формацията.

„БАСТА не се е загубила, работим усилено, за да направим своите структури, защото не искаме да останем изненадани, ако изборите през месец май се окажат 2 в 1. От друга страна не искаме да организираме партийни мероприятия, без да е излязла съдебната регистрация на БАСТА, както е по закон", каза Мирослав Найденов, който заедно с останалите членове на Съвета на ветераните присъства на откриването на третия след София и Варна партиен клуб. До края на януари догодина те ще станат десет, а след регистрирането в съда новата партия ще стартира със серия от тематични кръгли маси по важните за обществото ни проблеми. Вероятно първата ще бъде на тема земеделие, обеща Найденов.