Бареков: „Ремотекс” се води към умишлено закриване
Бареков: „Ремотекс” се води към умишлено закриване / Dariknews.bg

Лидерът на „България без цензура" Николай Бареков изказа съмнения, че радневското предприятие „Ремотекс" се води към умишлен фалит, а държавата в лицето на премиера Пламен Орешарски заблуждава работниците.

„Аз идвам от бизнеса и съм наясно, че няма одит, който да може да бъде направен за месец. Обикновено срокът е между три и шест месеца. За фирма като „Ремотекс" със сигурност е максималният. А на хората в Раднево бе обяснено, че ще стане за месец.

Те трябва да знаят, че до септември-октомври нямат шанс да си получат заплатите. А междувременно внимателно трябва да се следи какво се случва с предприятието, дали не се изнасят машини за скраб, дали не се унищожава всичко", коментира Николай Бареков.

До седмица партията ще открие нов офис в Стара Загора след като предишният бе унищожен при пожар. Бившият тв водещ обяви, че самостоятелното разследване, което партията води по случая показва данни за умишлен палеж. „Доколкото знам е намерена запалителна течност", коментира Бареков.

„Все още се води досъдебно производство. Срокът за приключването му е два месеца като при определени обстоятелства може да бъде удължено. Данни от него обаче може да коментира само наблюдаващия прокурор", коментира пред Дарик говорителят на Областната дирекция на МВР Ваня Кръстева.

„Отчитам решението си за разполагане на офиса като неудачно. Донякъде пречеше на човекопотока, а и когато стане офис на партия дразни. Сега ако кметът на Стара Загора Живко Тодоров прояви желание ще го изградя на ново и ще го подаря на общината, за да си разположи фронт офис там или да покани някое гражданско сдружение", обясни Николай Бареков.