Автопазарът ще се проведе на територията на зеленчуковата борса в Стара Загора
Автопазарът ще се проведе на територията на зеленчуковата борса в Стара Загора / netinfo

Утре традиционният автопазар ще се проведе на територията на бившата зеленчукова борса в Стара Загора. Полицията отново ще осъществява засилен контрол в района на тържището.

Засиленият контрол е от директора на ОД МВР заради зачестилите сигнали за груби нарушения на Закона за движение по пътищата в района на пазара за употребявани автомобили в кв. "К. Ганчев". Високата посещаемост на автопазара надхвърля възможностите на ул. "Загоре" да побере автомобилите на посетителите и търговците, поради което много от водачите паркират по главния път І-5 и пътния възел към гр.Раднево.
Трафикът по път І-5 и ІІ-57 в съботния ден е изключително интензивен и големият брой на неправилно паркирани МПС в зоната край автопазара създават допълнително натоварване и реални предпоставки за настъпване на тежки пътни инциденти.

В тази връзка на 14.11.2009 г. в района на нерегламентираното тържище бе проведена специализирана полицейска операция, при която бяха проверени 99 моторни превозни средства, припомнят от пресцентъра на полицията.
От извършените проверки са били констатирани 60 нарушения, за които са съставени 14 акта - 10 по Закона за движение по пътищата, 2 по Кодекса за застраховането и 2 - по Наредбите на Община Стара Загора. Наложени са 46 глоби по фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата. Репатририрани бяха три МПС, неправилно паркирани в района на автобусното обръщало и затрудняващи другите участници в движението.

Паралелно със завишения контрол, общинска администрация взе бързо решение за преместване на тържището на по-безопасно място в рамките на Общината. На 21.11.2009 г. пазарът ще се проведе на територията на бившата зеленчукова борса, намираща се на околовръстния път в посока Казанлък на около 2 км от досегашното местонахождение на автопазара. Екипи на полицията ще съблюдават за реда и безопасността на движение на територията на пазара и по околовръстното шосе и ще пренасочват търговците и гражданите към новото място на тържището.

За улеснение на гражданите, общинска администрация - Стара Загора е осигурила и обществен транспорт - автобус № 204 ще превозва посетителите до новото местонахождение на автопазара на всеки половин час.