ансамбъл Дълбоки
ансамбъл Дълбоки / Александър Янков
Не са много дълголетните ансамбли в страната, които и до ден днешен пазят и разпространяват магията на родния фолклор. Ансамбъл „Дълбоки“ обаче не е сред тях, защото вече 75 години танцьори, певци и инструменталисти от старозагорското село, са на сцената и в сърцата на публиката.  Една част от самодейците пеят и танцуват повече от 50 години. Доказателство за приемствеността е фактът, че през годините в ансамбъла са преминали  цели фамилии-от баби и дядовци до техните внуци.

ансамбъл Дълбоки
Александър Янков


Преди дни ансамбъл „Дълбоки“ отпразнува своя 75-ти рожден ден-разбира се на сцената в залата на читалището, където получиха много аплодисменти, комплименти и подаръци.

ансамбъл Дълбоки
Александър Янков


Ръководителят  Христина Янкова и нейните колеги самодейци представиха концертна програма в две части-нови песни и танци и автентичен фолклор.

ансамбъл Дълбоки
Александър Янков


В залата на читалището в Дълбоки танцьори, певци и инструменталисти получиха заслужени аплодисменти, а гости бяха кметът Бальо Иванов, академик Васил Герлимов, доктор Иван Аяров, представители на местните кооперации,   на читалищата в с.Оряховица и с.Горно Ботево.

ансамбъл Дълбоки
Александър Янков


На всички настоящи участници и ветерани, които все още помагат за изпълненията и хореографиите, беше връчена грамота с благодарност за проявената всеотдайност в дейността на ансамбъл "Дълбоки" и принос за опазване на българските традиции и фолклор.

ансамбъл Дълбоки
Александър Янков


Съюзът на българските музикални и танцови дейци присъди  награда-плакет  за цялостно творчество.

ансамбъл Дълбоки
Александър Янков


Създаден още през есента на 1944 година, ансамбълът издирва съхранява и представя фолклорната традиция на Дълбоки и региона. В програмата му са включени най-добрите образци от Тракийската фолклорна култура от края на XIX и началото на XX век.

ансамбъл Дълбоки
архив Читалище


Запазвайки спецификата и характера на старинните семейни веселия, изпълненията на ансамбъл "Дълбоки" връщат назад в историята и фолклорната култура на дедите ни, дават възможност за докосване до поетичния свят на музиката, магията на танците, богатството и многозначността  на багрите от стогодишните костюми, изработени от сръчните ръце на дълбочанките.

ансамбъл Дълбоки
архив читалище


Ансамбълът е носител на златни медали от международни, републикански фестивали и национални събори в България, на първи награди от МФФ в България, Сърбия, Турция, Румъния, Франция, Полша .На 28 МФФ Закопане , Полша ансамбъл "Дълбоки" е отличен с трите престижни награди: Златна брадва за цялостно изпълнение, втора Златна брадва на акредитираните журналисти и Златен чан за оркестър и солисти. Носител на званието „Представителен" от 1984 до днес.

ансамбъл Дълбоки
архив читалище

Преди концерта по повод годишнината от създаването на ансамбъла, зрители, приятели и почитатели на фолклора в Дълбоки разгледаха подредената в читалището изложба "75 години Дълбошка съкровищница".

ансамбъл Дълбоки
Александър Янков