порой
порой / Dariknews.bg
Над 200 сигнала са получени на горещия телефон на община Стара Загора и на тел. 112 след проливния дъжд и буря в късния следобед вчера в Старозагорско.
 
Най-много дъжд е паднал в община Стара Загора - 50 л на кв.м. В Раднево валежът е бил 37 л на кв.м, в Братя Даскалови, Николаево и Гурково – 30 л на кв.м.
 
Десетки доброволци се организираха чрез социалната мрежа и сами започнаха да разчистват падналите клони и счупените дървета.
 
Екипи на РД ПБЗН и от Община Стара Загора са работили през цялата нощ и са рязали и извозвали падналите по уличните платна клони и дървета. В момента работата продължава. Областният управител Гергана Микова изказа специални благодарности на хората, които участват в почистването на града и отстраняването на авариите.
 
Овладяна е и ситуацията в ТЕЦ „Марица-изток 2“, където е отводнена шламова помпена станция №1. Отводнени са и избените помещения на НУМСИ „Хр. Морфова“.
 
Нивото на яз. „Копринка“ продължава да е  под контролния обем. Според специалистите, дори и да продължат, валежите няма да създадат предпоставки за критично повишаване на водата в язовира.
 
След бурята и обилните дъждове в Старозагорско снощи, днес обстановката започва да се нормализира.