50 електронни фиша за шофиране с висока скорост на ден
50 електронни фиша за шофиране с висока скорост на ден / DarikNews.bg

Около 50 електронни фиша на ден се обработват и изпращат на територията на старозагорско за превишена скорост. Фишът съдържа информация за вида на нарушението, снимка и банковите сметки, на които да се плати сумата. С последните промени в закона глобите са нарастнали двойно.

Стационарни и мобилни камери заснемат нарушенията за скорост. Мобилните камери в старозагорско са 3, поставени са на необозначени полицейски автомобили и менят местоположението си.

От „Пътна полиция" обобщават, че превишение на скоростите се допуска по-често извън населените места и в часовете, в които движението не е интензивно.

За да се намали пътно-транспортната аварийност в Стара Загора в последните дни е въведен така наречиния холандски модел, който включва концентрация на пътни полицаи в зоните, където са констатирани много пътно-транспортни произшествия. Пътните полицаи работят в присъствието на прекия си шеф, за да се избегнат опитите за субективизъм и корупция. Принципът е спиране на последователно движещи се пет автомобила, на които се прави пълна проверка, както на водачите, така и на колите. Пътните полицаи отчитат, че по този начин е нарастнал двойно броя на констатираните нарушения.