Съд в Манхатън призова син на Доналд Тръмп за показания
Съд в Манхатън призова син на Доналд Тръмп за показания / IStock
Тя е криминално проявена и многократно осъждана
Две ефективни наказания наложи Районен съд Стара Загора на многократно осъждана 49-годишна жена за кражби, извършени в средата на миналата година.
 
По първото обвинение подсъдимата ще търпи наказание лишаване от свобода в размер на една година и десет месеца, при първоначален „строг“ режим. Съдът я призна за виновна в това, че на 28 юли 2020 година в Стара Загора откраднала мобилен телефон от жена, работеща в национална изпитателна лаборатория.
 
По второ обвинение определеното от Районен съд – Стара Загора наказание е лишаване от свобода за две години, за което режимът на изтърпяване отново е „строг“. Престъплението е извършено на 20 юли 2020 година в Стара Загора. От дамска чанта в лекарски кабинет тя откраднала портфейл с 800 лева, 100 евро и 90 паунда, както и мобилен телефон.
 
И двете съдебни производства преминаха по реда на съкратеното съдебно следствие, а определените наказания бяха намалени с една трета.
 
49-годишната жена е криминално проявена и многократно осъждана за престъпления от общ характер, като е изтърпявала различни по вид и размер наказания.
 
Присъдите подлежат на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.