307 са знаковите престъпни лидери у нас
307 са знаковите престъпни лидери у нас / DarikNews.bg

Знаковите лидери на престъпни групи у нас са 307, срещу 245 има заведени досъдебни производства, информира вътрешният министър Цветан Цветанов след Националното съвещание на МВР, което се проведе на Старозагорските минерални бани.

Сериозен резултат в разкриването на тежките престъпления с отвличанията, въоръжените грабежи, общ спад на престъпленията срещу личността, занижаване на кражбите на коли, са само една част от изводите, които направи вътрешният министър. Той отчете като много добра съвместната работа между нашите служби и евроатлантическите партньори.

Цветанов обобщи, че за първите девет месеца нелегалните емигранти у нас са 752-ма, което е с 200 повече за същия период миналата година. 98% от заловените са на българо-турската граница.

В Стара Загора министърът на вътрешните работи информира, че е уволнил дисциплинарно говорителя на полицията във Варна Калинка Пенчева заради нарушаване на моралните норми, залегнали в Етичния кодекс за поведение на държавните служители на МВР. Боян Максимов, заснел спящите полицаи в патрулка в морския град, има криминално минало „и ние„няма да проявим тенденциозен подход към него", увери Цветанов. Той потвърди, че униформените, запечатани на снимката, няма да бъдат наказани.