19 години затвор за убиеца на полицая
19 години затвор за убиеца на полицая / DarikNews.bg Николина Пенчева

19 години затвор при първоначален строг режим получи Неделчо Василев, който на 8 февруари в село Енина уби полицай и рани негов колега. Това постанови петчленен състав на Окръжен съд Стара Загора.

Освен 19 години лишаване от свобода, Неделчо Василев трябва да заплати обещетения за нанесени неимуществени вреди на семейството на загиналия полицай и на ранения му колега. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Родителите на убития служител на реда ще получат по 40 хиляди лева, съпругата му - 70 хиляди лева, а двете му деца - по 80 хиляди лева. Раненият полицай Николай Иванов ще получи обещетение в размер на 3500 лева.
Неделчо Василев трябва да заплати и разноските по делото и погребението.

Делото се гледа по съкратената процедура и тъй като минималното наказание е 20 години затвор, съдът постанови 19-годишна присъда.

38-годишният полицай Бончо Чернев бе убит, а колегата му Николай Иванов ранен в ръката при инцидент в казанлъшкото село Енина на 8 февруари.
Служителите на реда били извикани след сигнал в Районното управление на МВР в Казанлък, че в селото е възникнал семеен скандал и има прострелян в ръката човек. След като двамата полицаи пристигнали на място, не открили прострелян, но налетели на пияния Неделчо Василев, който извадил нож, убил единия полицай и ранил другия.