дебати
дебати / община Стара Загора
За четвърта поредна година клуб „Дебати” към Център за подкрепа за личностно развитие Стара Загора, съвместно с Асоциация „Дебати България” организира национално състезание по дебати „ЗАГОРКА OPEN”2020.
 
На 10 и 11 октомври,  представители на клубовете от цялата страна ще дебатират, ще обменят опит и идеи, а форматът на дебатите ще е Британски парламентарен.
 
Ще участват 16 отбора от София, Русе, Пловдив, Пазарджик, Варна и Бургас, а  на финал ще отидат събралите най-много победи. 12-членно е журито, а  тримата главни съдии – Николай Ангелов, Елия Панчова и Нора Антова са едни от най-опитните дебатьори и съдии с много участия и постижения на национални и международни състезания. Те ще определят темите и рамковите критерии за дебатиране, които ще бъдат обявявани преди началото на всеки кръг.
 
Домакин на състезанието е Профилирана природо-математическа гимназия „Гео Милев”. С помощта  на доброволците от Ученическия съвет на гимназията, организацията на състезанието е направена и е създадена подходяща работна обстановка за участниците и гостите.
 
Състезанието ще протече при спазване на всички противоепидемични изисквания.