13 се оплакаха от мобилните оператори
13 се оплакаха от мобилните оператори / DarikNews.bg

13 старозагорци се жалваха от трите мобилни оператора пред представители на Комисията за регулиране на съобщенията. Консултирани са четирима граждани.

В организираната в общината приемна е постъпило оплакване от кмета на старозагорското село Кирилово.Станимира Маринова е подала жалба, че в населеното място нито един от мобилните оператора, няма покритие. Заради изолираните от gsm-услуги кириловци Ирина Романова-член на КРС, се ангажира да придвижи жалбата, за да се направят необходимите проверки и да се констатират нарушенията. По думите й това е най-сложният за разрешаване случай.

Над 3 хиляди лева дължи потребител за използван интернет със Смартфон. За натрупани големи сметки е постъпило още едно оплакване. „Това са дължими суми към оператора. Проблемът е, че той не е е уведомил потребителя, че тези услуги са достъпни, както и че цената им е доста висока", коментира Романова и допълни, че подобни оплаквания зачестяват. Старозагорци са се жалвали още от неизпращане на sms-и при достигане на 90 % от кредитния лимит и от некоректни сметки. От началото на годината от Стара Загора има входирани 16 жалби за преносимост на номерата, три за неправилно формирани телефонни сметки и още толкова за незадоволително качество на услугите.

227 са издадените от КРС актове за установяване на административни нарушения. Данните са за първите шест месеца на годината. От компетенцията на КРС са проблемите, свързани със Закона за ел. съобщения, Закона за пощенските услуги и Закона за електронния документ и ел. подпис.