Засилени мерки за сигурност по празниците в София
Засилени мерки за сигурност по празниците в София / снимка: БГНЕС, архив

Засилени мерки за сигурност по празниците в София обещават от Столична община. Кметът на града Йорданка Фандъкова заяви, че по време на новогодишния концерт на площад „Александър Батенберг" ще бъдат разположени полицейски постове, които да следят за сигурността на гражданите, които ще посрещнат 2016-а година на открито. По повод засиления трафик на входа и изхода на столицата, Фандъкова коментира, че екипи на КАТ ще регулират движението както на входно-изходните артерии, така и в центъра на града.

"Който желае, да може да посети площад "Александър Батенберг" и да присъства на концерта. Прави се предварителна организация, като работим в тясно сътрудничество със Столична дирекция на вътрешните работи. Разполагат се постове, правят се проверки, за да влизат хора във видимо нетрезво състояние или които носят метални предмети", заяви Фандъкова.

"Традиционно очакваме от КАТ да има много сериозна организация по отношение на трафика в града и в последния ден преди Коледа, а също така и някои хора, които ще останат за Коледа в София, ще излизат за Новогодишните празници. Голям трафик се получава около търговските центрове и големите магазини и там също поисках да има КАТ, за да се регулира движението и да не се налага да стоят с часове", допълни столичният кмет.