Започва ремонт на южното локално платно на бул. „Цариградско шосе”
Започва ремонт на южното локално платно на бул. „Цариградско шосе” / снимка: БГНЕС, архив
Започва ремонт на южното локално платно на бул. „Цариградско шосе”
82049
Започва ремонт на южното локално платно на бул. „Цариградско шосе”
  • Започва ремонт на южното локално платно на бул. „Цариградско шосе”

Започва ремонт на южното локално платно на столичния бул. "Цариградско шосе". До 16 октомври движението на тролейбуси 5 и 8 и автобуси 84 и 306 се пренасочва. Променя се и местоположението на някои от спирките.

Заради ремонта на северната половина на южното локално платно на бул. „Цариградско шосе” се въвежда временна организация на движение в участъка между  улиците „Димитър Моллов” и „Владимир Пашов”, съобщиха от Столична община.

До 24.00 ч. на 16 октомври се забранява влизането на превозни средства в този участък по северната половина от южното локално пътно платно. Движението ще се извършва двупосочно в южната част на платното.

До 16 октомври се пренасочва движението на тролейбусите по линии 5 и 8 и автобусите по линии 84 и 306. В ремонтния участък тролеите ще се движат на дизелови двигатели. Временно се изместват следните спирки: спирката при бл. 30 в  жк „Младост 1” се измества след ул. „Димитър Моллов”, спирката при „Болница Света Анна” се измества преди ул. „Димитър Моллов”. Разкрива се временна спирка за тролейбусна линия № 8 на ул. „Димитър Моллов” на 30 м преди кръстовището с южното локално пътно платно на бул. „Цариградско шосе”.