/ БТА
В разруха тънат изоставените съоръжения на плувен комплекс „Червено знаме“ в столицата, който е затворен от 2012 г.

Червено знаме
БТА


Червено знаме
БТА


Комплексът на бул. Асен Йорданов е открит за Европейското първенство по плуване през 1985 г.
 

Червено знаме
БТА

Някога процъфтяваш спортен комплекс, през 1988 г. там има хокейна площадка с трибуни за 500 човека, ледена площадка за фигурно пързаляне, лекоатлетическа писта, зала за джудо, затревено футболно игрище с трибуни за 1000 души, тренировъчно футболно игрище, зала за спортни състезания с трибуна за 500 души, покрито стрелбище за пневматично оръжие, зали за спортна и художествена гимнастика, хандбални игрища, медицински център за лечение и възстановяване на състезателите, както и хотел с леглови фонд за 100 души и ресторант.
 

Червено знаме
БТА

Червено знаме
БТА


Именно на тези плувни басейни Таня Богомилова печели златен медал на Европейското първенство в София и става шампионка на 200м бруст европейско злато на Таня Богомилова. Тук печели сребро и Петър Георгиев на триметров трамплин и открива пътя към успеха за редица наши плувци и скачачи.
 

Червено знаме
БТА


Петте басейна, трибуните за над 2000 човека и всички останали съоръжения от години тънат в разруха, вместо да бъдат шанс за високи спортни успехи на днешни български спортисти.
 

Червено знаме
БТА


Подобна е съдбата и на къпалнята "Мария Луиза" в Борисовата градина, някога любимо място на хиляди софиянци в горещите летни месеци.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня