Всички училища в столицата са готови за старта на учебната година
Всички училища в столицата са готови за старта на учебната година / снимка: БГНЕС, архив
Всички училища в столицата са готови за старта на учебната година
81635
Всички училища в столицата са готови за старта на учебната година
  • Всички училища в столицата са готови за старта на учебната година

Всички столични училища ще отворят врати на 15 септември. Основните ремонти са приключили в голяма част от сградите, като довършителни дейности ще има само в три учебни заведения, посочи  зам.-кметът по инвестиции и строителство Ирина Савина.

Над 5 млн. лева струва обновлението на 34 детски градини и училища в София.

В 19 учебни заведения летните ремонти вече са завършени, в останалите трябва да приключат до края на седмицата. Само в три училища дейностите ще продължат и след началото на учебната година, съобщи зам.-кметът на столицата Ирина Савина.

„На всякъде ще приключат ремонтните дейности, а трите обекта, в които ще продължат да се работи, са 74-о училище в района на Връбница, 25-о училище в Красно село и 134-а детска градина в Красно село. Ремонтите по никакъв начин няма да попречат на учебния процес. Направена е съответната организация с директорите и няма проблеми, обясни Савина.

Според кмета Йорданка Фандъкова в столицата има достатъчно училища, така че да няма проблем със записването на първокласници. По думите й опашки се получават там, където има по-голямо желание за прием от страна на родителите.

„Всяка година има училища, които са харесвани от родителите, защото работят добре, управляват се добре. Там винаги има опашки, виртуални или реални. Това се дължи единствено на свободния избор на родителите. Иначе има достатъчно места за първокласниците”, каза столичният кмет.

За първия учебен ден като всяка година ще бъде засилено полицейското присъствие в района на училищата и детските градини.