В петък пускат метрото до „Лозенец”
В петък пускат метрото до „Лозенец” / снимка: Sofia Photo Agency, архив
В петък пускат метрото до „Лозенец”
56065
В петък пускат метрото до „Лозенец”
  • В петък пускат метрото до „Лозенец”

Изцяло подновена настилка ще има на входа на Южен парк откъм улица „Козяк”. Новата настилка е включена в проект за ремонт на парка като освен нея се очаква да бъде изградено парково осветление, цялостно оформление на зелените площи, както и две нови детски площадки. Това е третият етап от реконструкцията на Южен парк, като до този момент са обновени входът откъм бул. „Витоша” и езерото в парка.

Кметът на София Йорданка Фандъкова, посети ремонтните дейности и съобщи, че това е поредният обект, чиято цел е да възстанови и модернизира зоните за отдих в столицата. „Сигурно някои от вас помнят на какво приличаше този вход, едва ли някой щеше да каже, че това е вход за парк. Проектът включва цялостна подмяна на настилките, оформление на зелените площи, засаждане на цветя и изработване на две детски площадки - една за малките деца до три години и една за по-големите”, разясни кметът.

Очаква се третият етап от ремонта на Южен парк да бъде завършен в края на септември.

Днес Йорданка Фандъкова изтъкна още, че в петък се пуска втория лъч на метрото, който ще достига до кв. „Лозенец” и ще осигурява на софиянци по-лесен достъп до парка. По думите й това ще спомогне за намаляването на автомобилите в района на парка и по този начин ще се осигури голямо пешеходно пространство, както и зони за игри на децата. „Продължаваме с малки стъпки да отвоюваме места от автомобили за пешеходци и за разходка на хората. Необходимо е да създадем условия за придвижване на хората, затова и в петък се пуска втория лъч на метрото”, каза тя.