Тръгват проверки за непълнолетни в нощните клубове
Тръгват проверки за непълнолетни в нощните клубове / Sofia Photo Agency
Тръгват проверки за непълнолетни в нощните клубове
35044
Тръгват проверки за непълнолетни в нощните клубове
  • Тръгват проверки за непълнолетни в нощните клубове

От първи декември започват засилени проверки по нощните заведения в София за присъствие на непълнолетни, каза кметът на града Йорданка Фандъкова. Мобилни екипи пък ще следят за бездомни хора в столицата, като ще се засилят и проверките за просещи деца.

Проверките ще се правят съвместно от Столичния инспекторат, общината и МВР, уточни още Фандъкова: „Нещо, което традиционно правим през декември във връзка с предстоящите студентски празници, след това коледни празници - да може наистина да засилим контрола и децата ни да ходят на училище, а не в ресторанти, кръчми и заведения".

Фандъкова коментира и оценката „отличен", която й беше поставена от премиера Бойко Борисов за свършената работа от нея през първата година от управлението й, която се навършва днес. „Оценката, която е важна за мен, това е оценката на гражданите. Господин Борисов е може би най-активният гражданин. Заедно с моя екип успяваме, въпреки кризата, да осигуряваме финансиране и да предвижваме тези проекти. Продължаваме напред", категорична бе Фандъкова.

Сред основните си задачи кметът посочи разрешаването на проблема с недостига на места в столичните детски градини: „Да успеем да компенсираме продаваните и заменяни за по няколко панелни апартаменти детски градини до преди само 5-6 години. Особено с програмата за следващата година това ще се случи - с изграждането на новите квартали да се залагат и да се строят".

Фандъкова обобщи, че добрият квартал трябва да има канализация, инфраструктура, училища и детски градини.

По темата с новата наредба за рекламните съоръжения в София, кметът заяви, че очаква днес резултатите от това дали вече има фирми, които сами си премахват незаконните билбордове. Тя обясни, че този път ще има ред в рекламата, защото няма да има компромис в премахването на незаконната реклама в столицата.