От една страна чувам, че заради многото ремонти и строителство имало огромно задръстване, от друга страна се казва, че няма никакви ремонти и строителство. Не знам каква е причината да бъде свикано това извънредно заседание на Столичния общински съвет. Такива заседания се свикват, когато има нещо извънредно. Това заяви кметът на Столична община (СО) Васил Терзиев на брифинг преди извънредното заседание на местния парламент, на което ще бъде изслушан за трафика в града.

Задръствания има и ще продължава да има, когато се увеличава населението и има толкова много автомобили. Нашата амбиция е да подобрим инфраструктурата на града, за да може да караме по едни европейски улици и да не си чупим краката по тротоарите, когато вървим. Задръствания ще продължи да има, докато този град продължи да се развива. Не сме ние първите, които сме затваряли, за да се построи - дали околовръстно, дали булевард. Надяваме се да реализираме това да имаме транспортен модел, за да може да станем модерен европейски град“, каза още Терзиев. Той обяви, че предстои отваряне на кръстовището на улица „Опълченска“ и булевард „Сливница“.

„Софиянци трябва да знаят, че докато се подобрява транспортната инфраструктура, докато се строи метро, няма как да не изживеят тези неудобства“, каза още Терзиев.

От своя страна председателят на групата на „Продължаваме промяната – Демократична България (Спаси София)“ Борис Бонев съобщи, че са положили изключително сериозни усилия и много внимание
на подготовката на днешния брифинг и сесия на СОС със специалисти в областта на психиатрията.

„Поставяме на ГЕРБ диагнозата на патологичните лъжци“, заяви той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС