/ DarikNews.bg
Таксиметрови шофьори в София излизат на протест
101049
Таксиметрови шофьори в София излизат на протест
  • Таксиметрови шофьори в София излизат на протест
Протест на таксиметровите шофьори в София ще затрудни движението днес следобед. Недоволството им е срещу компания, която извършва превози на принципа на услугите на Юбер.
 
Таксиметровите автомобили ще се съберат на 7-ми километър, в Дружба и Младост до 13.45 ч. След това ще се отправят по Цариградско шосе до храм паметника Александър Невски. Във връзка с протеста от 7.00 ч. днес до приключване на шествието се забранява престоят и паркирането  на северозападната дъга на пл. „Св. Ал. Невски“ между ул. „Оборище“ и ул. „11-ти август“, зад църквата „Св. София“;  на ул. „Оборище“ между ул. „Г.С. Раковски“ и пл. „Св. Ал. Невски“; както и между бул. „Васил Левски“ и пл. „Св. Александър Невски“; на югоизточната дъга на пл. „Св. Ал. Невски“, съобщават от Столичната община.
 
За времето от 13.00 до 14.30 ч. се разрешава паркирането на автомобилите, участващи в шествието на крайна дясна пътна лента на бул. „Цариградско шосе” между 7-ми километър и Враня в посока център, извън обхвата на спирките на масов градски транспорт и зоните за престрояване, допълват още оттам.
 
Протестът срещу компанията, която според организаторите вече една година извършват нерегламентирани превози срещу заплащане, е подкрепен от Националния таксиметров синдикат, Съюз "Такси", Националния съюз на превозвачите в България, както и Асоциацията на таксиметровите синдикати в България.