/ iStock/Getty Images
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу 45-годишния бразилски гражданин.

На обвиняемия е повдигнато обвинение за това, че на 7 февруари в София, на терминал – 2, летище София, без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната 2 103 гр. кокаин на обща стойност 557 295.00 лв.

Деянието било установено при извършена митническа проверка. Наркотикът бил открит в чекиран платнен черен куфар на името на обвиняемия и бил опакован в два броя черни пликове, прикрепени за куфара под подплатата му. 

Мъжът пътувал от Сао Пауло – Република Бразилия, с транзит през Доха – емирство Катар, до София с полет на Катарските авиолинии.

Разследването по делото е водено от разследващ митнически инспектор към ТД „Митница-София“ под ръководството и надзора на СГП.

В хода на досъдебното производство са извършени оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства и са изготвени веществени доказателствени средства, разпитани са свидетели, назначени и изготвени са физикохимична и други експертизи, извършени са и други действия по събиране и проверка на доказателства.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.