жълти павета пренареждане
жълти павета пренареждане / БГНЕС
Пренареждането на жълтите павета започва в неделя, 16 юли, като се затваря участъкът, който беше затворен и миналата година от бул. „Васил Левски“ до ул. „15-ти ноември“.
Това обяви заместник-кметът на Столичната община Ангел Джоргов.

“Тази нощ се пуска движението по ул. „Оборище“. Алтернативните маршрути са бул. „Васил Левски“ в посока „Патриарх Евтимий“, „Дондуков“, „Сливница“ и ул. „Оборище”, добави Джоргов.

Той подчерта, че пренареждането няма да струва нищо на Столична община и напомни, че първото пренареждане също не е платено. „Самото пренареждане на жълтите павета с материали и труд струва около 206 млн. лв., които не са платени и това повторно пренареждане няма да бъде платено“, категоричен е Джоргов.

Той се надява пренареждането да приключи до 15 септември. Заместник-кметът уточни, че участъкът, който ще се пренарежда е 2000 кв.м. Той коментира, че със своя заповед кметът на София Йорданка Фандъкова е назначила експертна група и експертите са направила редица предложения за това как да бъдат редени паветата.

Заместник-кметът на Столична община уточни, че повечето мащабни ремонти са в развитие. По думите му ремонтът на ул. „Оборище“ е отнел няколко месеца, защото в началото е сменян топлопровод, а след това е отнело три месеца за ремонта на улицата.
 
БГНЕС