Променят движението по южното локално платно по бул. „Цариградско шосе”
Променят движението по южното локално платно по бул. „Цариградско шосе” / снимка: БГНЕС, архив

От 12 септември до 24.00 ч. на 22 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по северната половина от южния локал на бул. „Цариградско шосе” - между „Площад на авиацията” и ул. „Димитър Моллов”, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Движението ще се извършва двупосочно в южната част от локалното пътно платно в същия участък.

От 17 септември до 24.00 ч. на 30 септември се забранява влизането на превозни средства по северната половина от южния локал на бул. „Цариградско шосе” - между ул. „Димитър Моллов” (изток) и бул. „Йерусалим”, като движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в южната част от локалното пътно платно в същия участък.

Пренасочва се движението по тролейбусните линии 5 и 8 и автобусните линии 84 и 306. Временно се измества автобусната спирка „УМБАЛ Св. Анна” в южния локал в посока жк „Младост-1” назад, непосредствено след ул. „Вл. Пашов”.

Временно ще бъде затворено движението и по част от северното платно на бул. „Андрей Ляпчев”. За движение ще бъде затворен участъка от жк „Младост-3” до бул. „Климент Охридски”. Мярката, въведена от 22.00 ч. днес, е заради авариен ремонт на мрежата на „Софийска вода”, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Движението ще се извършва двупосочно в южното платно. Автобусите по линиите 88 и 413, които се движат в района, не променят маршрутите си. Спирка с код 1588 се измества срещу съществуваща спирка в посока бул. „Александър Малинов”.

Временната организация на движението ще продължи до приключване на ремонта от екипи на „Софийска вода”.