Строежът на сградата „Златен век” в „Лозенец" ще продължи. Това обявиха в писмо до медиите от „Артекс”. Те посочват, че поради спирането на работата по сградата са претърпели загуби за 1,8 милиона лева. Според компанията с решението си съдът е потвърдил, че разрешителното на сградата е валидно, информира NOVA

Очаква се позиция и на Министерство на регионалното развитие и ДНСК.

Връчена е заповедта за спиране на строежа „Златен век“ в София

От Инициативния комитет „Лозенец”, които са срещу изграждането на небостъргача, посочиха, че ще продължат с протестите.

„За съжаление знаехме, че заповедта, която се издава от ДНСК има своите пороци. Затова сигнализирахме веднага след нейното издаване. Това, което не очаквахме, е, че по време на самото дело от ДНСК се държаха неадекватно по защитата на собствената си заповед. Едно нещо е ясно и съдът казва, че поправка „Артекс” има. Без законовото изменение от 2017 г. е невъзможно да се тълкува разрешението за строеж. От друга страна е ясно, че ДНСК не са защитавали по никакъв начин тезата, че разрешението за строеж е изтекло”, каза Войслав Тодоров от Инициативния комитет „Лозенец”.

Очакваме Столична община да излезе със становище относно това дело. Искаме да разберем и реакцията на г-н Борисов, който ни стисна ръката и каза, че поправка „Артекс” няма. Сега съдът съзнателно или не осребрява „Апартаментгейт”. Ние сме обнадеждени, че това е само на първа инстанция”, коментира Никола Вапцаров от Инициативния комитет „Лозенец”.

„Артекс“ ще обжалва решението за спиране на строежа „Златен век“

Оттам заявиха, че ще продължат да се съпротивляват, защото, според тях, борбата е „безмилостно жестока и епична”. Обявяват, че са готови на всякакви действия, за да „възтържествува справедливостта”.
nova.bg