/ Булфото
Площад "Света Неделя" в София става пешеходен, съобщи общинският съветник от "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София).Борис Бонев във Фейсбук.

Булфото

Паркингът и една от оградите се премахват и пешеходците свободно ще се придвижват по един от най-централните и натоварени столични площади. Щом приключи възстановяването на настилката и разширяването на пешеходната зона, ще бъдат поставени и пейки и кашпи с дървета.

Освобождава се от коли пространството около катедралата „Св. Александър Невски" в София


"Това е важна крачка към това София да стане удобна за жителите си. Помислили сме и за транспортното обслужване на хотела, за което са оставени 7 места за паркиране, които се намират извън площадното пространство и не пречат на пешеходците", пише Бонев.


"Както обещахме, работим да реализираме обещанията си. Само за няколко седмици беше изработен и съгласуван проект, за което благодарим на администрацията. И това е само началото - готвим още редица проекти, стояли на трупчета през годините, за да покажем, че „тук е така“ и „няма как да стане“ са в миналото", допълни той.