Паметникът на Съветската армия осъмна с нови надписи (СНИМКИ)
Паметникът на Съветската армия осъмна с нови надписи (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС

Паметникът на Съветската армия осъмна с нови надписи.

Този път не е изрисуван, а само са добавени нови надписи. От лицевата страна на паметника има надпис с червено, който гласи: "Долу ръцете от Украйна". Върху надписа, който е традиционен за паметника: "На съветската армия - освободителка от признателния български народ", има поставен знака "X" и под него е новият надпис, предава БГНЕС.

На 23 февруари паметникът на Съветската армия в столицата осъмна отново боядисан. Този път на монумента бе нарисувано украинското знаме, а един от съветските воини бе боядисан с цветовете на същия флаг. Това бе поредният акт срещу скулптурната композиция в центъра на София. Това стана в деня, в който в Русия се честваше Денят на защитника на отечеството, еквивалент на българския Ден на храбростта (6 май).

Преди време фигурите там бяха боядисани като герои от американски комикси, а след това върху главите на войниците и партизаните бяха поставени качулки като тези на певиците от групата Пуси Райът.

Паметникът на Съветската армия през последните години е едно от нещата, които разделят българската общественост. Представителите на десницата се обявяват срещу неговото съществуване.

Паметникът на Съветската армия осъмна с нови надписи (СНИМКИ)
netinfo