/ iStock/Getty Images
На 27 април е постановено Решение на Върховния касационен съд (ВКС), с което е окончателно потвърдено осъждането и наложеното наказание от 10 години „лишаване от свобода“ на подсъдима жена.

Обвинителният акт на Софийска градска прокуратура (СГП) срещу жената е внесен в Софийски градски съд (СГС) на 08.07.2019 г.

В открито съдебно заседание, проведено на 16.07.2020 г., СГС е признал подсъдимата за виновна в това, че на 01.07.2017 г., в жилище в столичния квартал „Толстой“, умишлено умъртвила мъжа, с когото живеела на семейни начала.

Тя му нанесла удар с нож в областта на гърдите, с който му причинила прободно-порезно нараняване на гръдния кош. Причината за смъртта е прободно-порезното нараняване на паренхима и кръвоносните съдове на десния бял дроб и последвалата остра кръвозагуба.

За извършеното от нея престъпление съдът наложил на подсъдимата наказание 10 години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг режим“.

Присъдата на СГС е потвърдена от Софийски апелативен съд (САС) с решение от 26.10.2021 г., а решението на САС е потвърдено от ВКС.

СГП предприе действия за изпълнение на наложеното наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 години.