/ Thinkstock/Getty Images
Ден след като баща на новородено преби лекарка, защото отказала да му даде плацентата, от столичната колегия на Българския лекарски съюз призоваха – в петък по обяд всички лекари в София да излязат на символичен протест пред заведенията, в които работят.

Баща преби лекарка, искал плацентата на детето си

По време на проявата медиците се очаква да носят сини ленти в знак на съпричастност с колегата си д-р Албена Гагова. От съсловната организация остро осъдиха нападението, описвайки го като човешка примитивност, която заслужава най-суровото наказание. „Сегашното положение на мафиотски инквизиции не е здравословно за нацията ни и е наш дълг като лекари да се обединим срещу него,” се посочва още в призива на Лекарския съюз.

Лекари от "Шейново": Насилието е безумие

Още тази сутрин символичен протест обедини лекарите в столичната болница „Шейново”, в която се случи инцидентът с д-р Албена Гагова.

Битата д-р Гагова се възстановява физически, но остава в тежък шок

Състоянието на пребитата лекарка се подобрява, но за възстановяването й ще трябва време, коментира директорът на болницата д-р Румен Велев. Очаква се протестните действия пред лечебното заведение да продължат и утре.