Кандидатурата на Васил Терзиев втрещи синя София, заяви председателят на СОС
ГЕРБ отговаря на дефиницията за дясна партия. Това, което бе предложено до момента /кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София, бел. ред./, е една противоестествена сглобка на леви, популистки партии, които, честно казано, втрещиха синя София. Втрещиха десните хора на София с номинацията, и с начина, по който се случи тя. Имаме една чудна амалгама от току-що създадена партия - "Спаси София", - без съмнение популистка, която преди да се яви на избори, вече бе продадена, за бъде част от коалиция срещу пост на лидера й; имаме кандидат на един район, който доскоро бе кандидат на БСП, а сега го виждаме в тази нова коалиция. Така че не може да се твърди, че кандидатурата на Васил Терзиев е дясна. Това каза пред БНТ председателят на СОС Георги Георгиев.

Петков: Васил Терзиев има качествата да превърне София в наистина хубав град за хората


"ГЕРБ като дясна партия при всички положения е длъжна да даде на хората на София, които имат десни убеждения, автентична дясна кандидатура. Виждаме необяснима сглобка, която втрещи избирателите, симпатизантите, че дори и хората от структурите на тези партии - например, на ДСБ, на ДБ, които все пак имат по-богата история и опит в сравнение с ПП", допълни Георгиев.

Васил Терзиев: Последните дни чух какви ли не художествени измислици по мой адрес

"Не може нещо, което е плод на избор на гражданите, да се договаря като алъш-вериш. Предходният председател Елен Герджиков бе избран с гласовете на повечето партии в СОС, включително и на Борис Бонев, който днес се пише опозиция на ГЕРБ. Да се правят илюзии, че сглобката може да бъде пренесена и институционално, ми се струва нереалистично.
Притеснен съм и като гражданин, защото хората трябва да имат право на избор - не може да отидем да гласуваме за една-единствена опция - това не е сериозно отношение. И да не подценяваме гражданите - моралът в политиката е от огромно значение, затова толкова голяма е и моралната съпротива срещу тази противоестествена и ценностно неприсъща и присадена кандидатура на Терзиев", допълни Георгиев.

В момента текат вътрешни номинации кои ще са кандидатите за кмет на София, кандидатите за общински съветници, както и кандидатите за районни кметове, обясни председателят на СОС. ГЕРБ няма практиката да вади от ръкава съвършено чужди на проблемите на София кандидати, и да ги предлага в последния момент, така че ще имаме най-добрата кандидатура, завърши Георгиев.