Фандъкова притеснена от забавянето на проекта за Ларгото
Фандъкова притеснена от забавянето на проекта за Ларгото / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Фандъкова притеснена от забавянето на проекта за Ларгото
71996
Фандъкова притеснена от забавянето на проекта за Ларгото
  • Фандъкова притеснена от забавянето на проекта за Ларгото

Проектът за изграждането на открит музей при Ларгото в София е в застой. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Проектът е вече на две години, а по думите й към момента не само не е започнало неговото довършване, но и Министерството на културата не е обявило обществена поръчка.

Фандъкова заяви, че се надява от културното ведомство да задвижат процедурата, за да не бъдат изгубени средства.

„Вече сме май месец, проектът трябва да приключи следващата година, а все още няма обявена обществена поръчка. Всъщност етапа, на който е Министерството на културата, е провеждане на процедура за избор на изпълнител. Наистина се притеснявам, трябва да се направи това, необходимо е", обясни Фандъкова.

Столичният градоначалник подчерта още, че е поискала забавяне в старта на третия участък от метрото по бул. „Черни връх", тъй като това допълнително ще затрудни движението в София.

„Това е участъкът по бул. „Черни връх", от станция „Джеймс Баучер" до ул. „Сребърна". На Семинарията се изпълнява много голям инфраструктурен обект и в непосредствена близост ще трябва да се затрудни движението на бул. „Черни връх" и ул. „Сребърна". Може би до края на юни ще започнем изграждането на този участък, който трябва да завърши през 2016 г.", каза още столичният кмет.

Фандъкова говори по време на бизнес форум, организиран от Американската търговска камара на тема „София. По-добър град за живеене. По-добър град за бизнес".

Пред представителите на бизнеса тя представи постиженията и проблемите на Столичната община в последните няколко години и изтъкна, че предстои втората част от реконструкцията на Борисовата градина, както и реконструкцията на пространството пред НДК.