Чистият въздух зависи от всеки един от нас. Ето защо Столична община призовава всички, които шофират активно, да използват летния сезон, за да слязат от колите си и да изпробват алтернативите на придвижване в града.
 
София е европейската столица с най-много коли на глава от населението, като едва 11% от столичани ходят пеш на работа. А един автобус на градския транспорт означава 40 коли по-малко по улиците.

Вече 60% от градския транспорт на столицата е с нулеви вредни емисии, а 40% от автобусите са нискоемисионни. Всяка година метрото спестява 75 000 тона вредни емисии, а с пускането на третия лъч – 90 000. Любопитен факт е, че тези, които пътуват с метро, изгарят 43 800 калории годишно, посочват от Столична община.
 
Веломрежата в София е с дължина 55 км. Средната скорост на велосипедистите в града е 15 км/ч., но само 24% от тях го ползват до работа или училище.
 
Съмишленик и лице на кампанията е певецът и актьор Орлин Павлов.
"Градът ни е препълнен с коли, задръстванията са огромни, а въздухът, който дишаме, е много мръсен! И всичко това зависи само от нас. Аз обичам да карам колело и така се придвижвам много по-бързо и приятно по улиците на София. Включих се в кампанията, защото чистият въздух зависи от всеки един от нас!", категоричен е той.