2 млн. лева ще струва почистването на речните корита в София
2 млн. лева ще струва почистването на речните корита в София / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa
2 млн. лева ще струва почистването на речните корита в София
57130
2 млн. лева ще струва почистването на речните корита в София
  • 2 млн. лева ще струва почистването на речните корита в София

2 млн. лева ще струва почистването на речните корита в София. Парите са осигурени по програма за превенция на наводненията, съобщи кметът Йорданка Фандъкова при проверка на работата по почистването на коритото на река Владайска.

Почистват се около 60 км речни корита както в централна градска част, така и в по-крайните райони на Столична община - Нови Искър, район Витоша, Кремиковци.

По думите на Фандъкова, до момента са изпълнени около 80% от дейностите. Работата продължава и до края на месец ноември всички обекти трябва да бъдат завършени.

"Виждам, че се работи интензивно, спазват се сроковете, да сме спокойни, че всички набелязани критични участъци са подготвени, така че при едни евентуални дъждове да нямаме притеснения. Това, което е важно за мен е да бъдат почистени коритата, не само от гледна точка на превенцията, но и от гледна точка на естетиката, защото са в центъра на града. Затова и миналата година почиствахме този участък и сега е заложен, защото, виждате, растат дървета, хвърлят се боклуци, така че - да сме спокойни, че реките са почистени", заяви столичният градоначалник.

В програмата е включена и реконструкцията на общинските язовири. За язовир Марчаево тя е приключила напълно, а сега за цялостна реконструкция се подготвя язовир Суходол - 2.

Вече има и два язовира с изцяло нова измервателно-контролна система, с помощта на която ще има ранно съобщаване при евентуално възникване на проблем и съответно по-бърза реакция за решаването му, отбеляза Фандъкова.

 

2 млн лева ще струва почистването на речните корита в София
netinfo