Започва информационна кампания за развитие на селските райони
Започва информационна кампания за развитие на селските райони / netinfo

Информационна кампания по програма „Развитие на селските райони 2007-2013” организира Министерство на земеделието. Кампанията е под надслов “Пътуващи екипи за съвети в земеделието - от врата на врата”. Тази година инициативата ще е под формата на Ден на отворените врати.

Първият за област Сливен ще се проведе днес в Котел. Това съобщи за Дарик директорът на Областна дирекция „Земеделие и гори” Люба Грозданова. В Нова Загора денят на отворени врати ще се състои на 9 октомври /четвъртък/, в Твърдица на 14 октомври. Експерти от общинските служби по земеделие, от Областната служба за съвети в земеделието и от Областна разплащателна агенция ще дават съвети и ще консултират земеделските стопани по въпроси, свързани със стартиралите мерки от Програмата за развитие на селските райони.

По населените места ще бъдат разпространявани и информационни материали под формата на плакати и листовки. Информационната кампания включва и областен семинар, който ще се проведе на 22 октомври в залата на Областна администрация – Сливен. Лектори на семинара са представители от Дирекция “Развитие на селските райони”, Разплащателна агенция и Министерство на земеделието.