Започна приемът на документи по програма „Спорт за децата в свободното време” в Сливенска област
Започна приемът на документи по програма „Спорт за децата в свободното време” в Сливенска област / Дарик Сливен, Архив

Стартира възможността спортните клубове в Сливенско да изготвят проекти, с които ще могат да се обхванат децата извън клубовете да се занимават със спорт. Програмата  „Спорт за децата в свободното време - 2011 г." се финансира от  министерството на физическото възпитание и спорта и се реализира  в две направления - „начално обучение по вид спорт" и „ спортни занимания през ваканциите". Това съобщи за Дарик Николай  Даков - гл.експерт на министерство на физическото възпитание и спорта /МФВС/ за област Сливен, Стара Загора и Ямбол.

Срокът за кандидатстване по направление „начално обучение по вид спорт" е от 1 януари до 31 декември 2012 година, а по второто направление ще може да се кандидатства за пролетна и зимна ваканция до 2013 година, информира Даков.

Целта е децата безплатно да ползват спортните обекти, да участват в спортните занимания и в последствие да бъдат включени в системни спортни дейности. Особеното тази година е, че по направлението „спортни занимания през ваканциите" могат да кандидатстват и ученическите спортни клубове, но по два вида спорт.

Средствата, които ще бъдат отпуснати на клубовете по първото направление е до 10 хиляди лева, а по второто направление ще бъдат отпуснати до 5 хиляди лева на вид спорт", уточни Даков.