Задържаха крадци в Ямболско
Задържаха крадци в Ямболско / Dariknews, Архив

Пет кражби са разкрити в област Ямбол.

На 10 юни в полицията е постъпил сигнал от 20-годишна жителка на  Сливен, че на 7 юни около 11.00 ч,. в района на Автогара – Елхово, непознато за нея лице, чрез използване на сила й е отнело дамска чанта с 2 мобилни телефона и сумата от 20 лева. В хода на проведените оперативно издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 17-годишен жител на Елхово. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Служители от РУ-Ямбол разкриха извършителя на две кражби. Разследването започнало по сигнал на жител на Ямбол,  че от автомобила му, паркиран на ул. ”Д. Благоев” е извършена кражба на въдица с макара и чифт сандали. В резултат на проведените бързи издирвателни действия е установен извършителя на посегателството - 37-годишен жител на Ямбол. С

ъщо така е изяснено, че дни по-рано в района на индустриална зона, до „Гребен канал”, 37-годишният мъж е извършил и кражба на оборудвана въдица на стойност около 250 лева, собственост на 66-годишен мъж. Работата по случаите продължава.

Непълнолетно момче е извършило кражба на мобилен телефон. В полицията постъпил сигнал от жител на града, за това  че телефона на малолетната му дъщеря е откраднат, вечерта на 26 май от спортната зала в града. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието. Телефонът е върнат на собственика.

По случая работи инспектор детска педагогическа стая при РУ Ямбол.