Забраниха пиратките и фойерверките на открито
Забраниха пиратките и фойерверките на открито / интернет

Във връзка с опазването на обществения ред в Сливен по време на Коледните и Новогодишните празници кметът Кольо Милев издаде заповед  с увеселителна цел да се продават само в магазини, отговарящи на законовите изисквания.

Пиротехническите изделия да се съхраняват и продават в лицензирани магазини за продажба на дребно само в оригинална опаковка и придружени с инструкция за безопасност при употребата им на български език.

Кметът забранява на територията на община Сливен по улиците, по тротоарите, по площадите, в превозните средства, в закрити помещения, в близост до болници, училища, детски градини, църкви, приюти, жилищни и административни сгради, възпламеняването на бомбички, ракети и други пиротехнически изделия, както и предмети, които при употреба биха застрашили живота и здравето на други лица.

Отговорни за спазването на тази заповед са ръководителите на РПУ Сливен, фирма „Общинска охрана и СОТ” ЕООД, общинският отдел „Общински дружества, търговия, контрол и защита на потребителите”, кметовете на кметства, кметските наместници и главните специалисти на Центровете за административно обслужване към общината.

Контрол по изпълнение на заповедта кметът възлага на секретаря на община Сливен Станка Тачева.