Военните имоти на търг и на първа оценка за общината?
Военните имоти на търг и на първа оценка за общината? / netinfo
Министерството на отбраната има нова политика и ще предлага излишните военни имоти на търг, съобщи кметът на Сливен Йордан Лечков.

Община Сливен иска собствеността върху летище „Бършен” и военния стадион.

„За нас е много важно летището да стане общинска собственост и в последствие да се използва чрез публично–частно партньорство. За тези имоти изискването е да им бъде направена оценка и общината да има приоритет да ги плати на първа оценка и без наддаване, но на мен това много не ми харесва. Постигната е договореност с областния управител да бъде направена оценка и след това да се прецени дали общината ще участва в търг”, заяви Лечков.

Кметът съобщи, че военото министерство ще продължи да стопанисва военния стадион.

„При срещата с военния министър Николай Цонев, от министерството се заинтересуваха какво е направила общината с вече отстъпените военни имоти. Спазваме ангажимента си по споразумението и по-голямата част от служителите на „Общинска охрана” са бивши военни, които са социализирани. На бившите военни терени все още няма изградени общински жилища, но общината е готова да отстъпи 20 – 30 жилища, ако се договори с военните”, смята сливенският кмет.

По споразумение между общината и бившия министър Свинаров военните трябва да получат общински жилища.

От министерство на отбраната са изразили желание да купят общински жилища, ако има свободни.