Водният цикъл продължава в центъра и кв. „Клуцохор”
Водният цикъл продължава в центъра и кв. „Клуцохор” / Община Сливен

Строително-монтажни работи по водния цикъл на Сливен продължават по бул. „Стефан Караджа”, бул. „Христо Ботев” – на два участъка, северно от Градински мост и в района на МБАЛ „Д-р Ив. Селимински”, съобщи заместник-кметът Румен Стоилов.

По бул. ”Хаджи Димитър” се работи в два участък, където в следващите седмици движението ще бъде все още затруднено, т.е. уличното платно в тези участъци ще бъде с ограничена пропускателна способност. Единият участък е на кръстовището с бул. „Христо Ботев”, в района на болницата, а другия участък е в района на автогарата, където продължава изграждането на дъждопреливник І-8 с отливен канал към река Асеновска”.

Продължават строителните работи  в центъра, северно от пешеходната зона. На ул. „Дунав” строително-монтажните работи по канализацията и водопровода са изпълнени, остават възстановителните работи. В момента се работи в района НУ „В. Левски”, където движението е затруднено, заради ограничаването на обходните маршрути. Следващата седмица движението в този район ще бъде нормализирано. На ул.”Драгоман” в района на Трето ОУ работите по засегнатите подземни комуникации, най-вече по топлопровода и съществуващите проводи, са приключени и са нормализирани по отношение реконструкцията на  канализационната система. Синхронизирани са действията в този район между Топлофикация, ВиК и фирмата-изпълнител на проекта за водния цикъл. В южната част на пешеходната зона строителните работи по ул. „Тодор Икономов” продължават.

Текат и строителните работи и в кв. „Клуцохор”. „Нови строителни площадки, които ще бъдат отворени в края на тази седмица са на ул. „Хаджи Вълкова” до ул. „Баба Тонка”- профил 427, ул. „Московска” до училище „Христо Ботев”- профил 430, както и на улица „Драгойчева” от кръстовището с ул. „Московска”- профил 432”, каза Румен Стоилов и допълни, че  там движението не е толкова интензивно, както в центъра и строителните работи са съобразени с предварително уточнения график.

Друга строителна площадка, където се работи е на ул. „Димитър Пехливанов” –по отливен канал към р. Асеновска , като строителните работи продължават по изграждането на дъждопреливник в този район и по канализацията на ул. „Оборище”. В кв. „Комлука”  работите по водния цикъл ще продължат по ул. „Хан Аспарух”, ул. ”Любен Каравелов”,  в центъра – по ул. „Клокотница”. Ще бъде открита  строителна площадка и по ул. „Иречек”.

По-труден предстоящ участък от реконструкцията на канализационната система е строителната площадка, която ще бъде открита в края на седмицата на ул. ”Великокняжевска”. Тя ще бъде затворена при кръстовището с „Ген. Скобелев“. Движението ще бъде организирано през северната част на площад „Хаджи Димитър” чрез оформяне на ленти за движение с временни преградни съоръжения. Движението ще бъде насочено от ул. „Г. С. Раковски“ през северната част на площада към ул. „Ген. Скобелев“ в района на Централна поща, като там тези дни ще се извърши разширение /реконструкция/ на кръстовището, за да може да се осигури безпрепятствено преминаване на МПС в двете посоки.