Внезапни проверки на данъчни инспектори в Ямбол
Внезапни проверки на данъчни инспектори в Ямбол / netinfo

Публични изпълнители на отдел „Събиране" в НАП- Ямбол, извършиха внезапни проверки на 7 длъжници и съставиха протоколи за изземване на наличните пари в касите на обектите им, съобщиха от данъчната администрация в Ямбол.

Санкционираните търговци са внесли 2240 лева от дължимите суми още същия ден. От началото на годината служителите от НАП- Ямбол са изпратили над 420 покани за доброволно изпълнение, образувани са 250 изпълнителни дела, наложени са 212 обезпечителни мерки- запор на трудови възнаграждения, движимо имущество и възбрана върху недвижими имоти на длъжници.

На Агенцията за държавни вземания са предадени над 220 фирми с неплатени данъци и осигуровки за принудително събиране на дължимите суми. Шестима собственици на фирми в Ямбол са с отнети задгранични паспорти и депозирано искане до лицензираните органи за отнемане на личното им оръжие, заради неуредени данъци и осигуровки.

В резултат на предприетите от приходната администрация мерки са прекратени 190 изпълнителни дела на длъжници, които са погасили задълженията си към бюджета.