/ Община Сливен

Третото издание на Детски панаир в Сливен премина с много пъстри и разнообразни мероприятия.

Сливен
Община Сливен

Шатрите, разположени на булевард ,,Цар Освободител” запознаваха деца и родители с работилници по стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство, плетене на гривни.

В рамките на събитието, което продължи до късния следобед беше изграден кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което се пише с глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони.

Сливен
Община Сливен

Децата имаха възможност да се включат и в две градски игри - една в Регионалния исторически музей, а другата в градската галерия „Сирак Скитник”.

Сливен
Община Сливен

На площада по традиция беше показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите се качваха и влизаха в ролята на пожарникари.

За първа година беше изложен  хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.

В програмата се включиха деца от балет,,Барби", балет ,,Адажио”, Обединена школа по изкуствата ,,Мишо Тодоров”, Клуб за поп и рок изпълнители ,,Ритъм" и Детски фолклорен ансамбъл "Българче”.

Основна цел на ,,Детски панаир” е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, с организирани творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции – музеи и галерии.