/ ThinkStock/Getty Images
Клуб по дебати „Туида“ при Младежки дом за втора поредна година организира Национално състезание по дебати „Туида Open“ 2018.

В Сливен ще се проведе Национално състезание по дебати „Туида Open“ 2018

Официално стартът на състезанието беше даден на 17 август, от 18:00 часа с публичен дебат в зала “Май“ на тема - „ТП ще забрани частните училища в България“. Темата за финал беше „ТПВ, че европейската левица трябва да промотира твърда лява политика, която включва национализация за основни индустрии, прогресивен данък с тежест върху богатите и разширяване на социалната политика“.

Главни съдии на състезанието бяха Иван Иванов - член на сегашния Управителен съвет на Асоциация дебати България, Ивайло Широкански, който за две години има над 10 медала от индивидуални места. Стигал е до финал и полуфинал на международни състезания в Нидерландия, Хърватия и Великобритания.

Общински фонд „Култура” продължава да набира предложения за втората си сесия за 2018 г.

Участвал е в над 10 международни състезания, Велизар Кирилов. Той е студент по Право в СУ „Св. Климент Охридски“, с дебати се занимава от далечната 2012 г. както и най-добър говорител на Национален дебатьорски форум 2017. Участвал е на международните състезания „Sofia Open“ 2014, „ARGO Open“ 2015, „Sofia Open“ 2015, „Heart of Europe“ 2015.

Заместник-главен съдия на „Туида Open“ 2018 беше Анна-Мария Лазарова. Тя учи в Първа английска езикова гимназия. Сред постиженията