/ Thinkstock/Getty Images
Клуб дебати „Туида“ при Младежки дом за втора поредна година организира Национално състезание по дебати „Туида Open“ 2018. Официално стартът на състезанието ще бъде даден на 17 август, от 18:00 часа с публичен дебат в зала "Май".

Продължават да се приемат номинации за наградите „Добри Чинтулов” и „Д-р Иван Селимински”

Първият главен съдия на „Туида Open“ 2018 e Иван Иванов. Той е студент в СУ "Св. Климент Охридски". Започва да се занимава с дебати през вече далечната 2013 г., когато е само 9-ти клас в СОУЕЕ Русе. Още в самото начало той се проявява като един от най-добрите дебатьори в страната, печели редица индивидуални и отборни отличия, най-значимо сред, които е отборната победа на Националното първенство по дебати през 2015 година.
 

документи работа
Дарик архив


Освен в Националното първенство Иван е победител или финалист на редица други състезания. През май 2017 г. Иван бе избран за член на сегашния Управителен съвет на Асоциация дебати България.

Общински фонд „Култура” продължава да набира предложения за втората си сесия за 2018 г.

През 2016 г. е главен съдия на националното състезание по дебати SDA Open, a миналата година представлява Warwick на Европейското (EUDC). Главен съдия на „Туида Open“ 2018 е Ивайло Широкански. Той е печелил редица състезания, включително Национално състезание по World Schools 2015 и SDA форум 2015.

Приемат се документи на кандидат-стипендианти от Община Сливен

За две години има над 10 медала от индивидуални места. Стигал е до финал и полуфинал на международни състезания в Нидерландия, Хърватия и Великобритания.

Участвал е в над 10 международни състезания. През 2016 г. е главен съдия на националното състезание по дебати „SDA Open“, a миналата година представлява Warwick на Европейското (EUDC). Главен съдия на „Туида Open“ 2018 е и Ана Мария. Тя учи PR в Софийски университет и е втори курс. Занимава се с дебати от гимназиалните си години в Русе. Сред постиженията