В Елхово отбелязаха Световния ден на околната среда
В Елхово отбелязаха Световния ден на околната среда / netinfo

Деца от Елхово рисуваха на асфалт планетата земя. Мероприятието е организирано от община Елхово по случай 5 юни – Световен ден на околната среда.

Близо 40 деца на възраст от 6 до 10 години рисуваха с цветни тебешири на централния градски площад. Екологът на община Елхово Екатерина Станчева приветства участниците и ги запозна с идеите на кампанията.

Световният ден на околната среда се чества от 1973г. по решение на Конференцията на ООН по проблемите на околната среда. Зелената седмица за 2008г. е организирана под егидата на Европейската комисия и преминава под мотото “Имаме един дом – планетата земя! Да я пазим чиста!”. На тази тема твориха и малките художници пред своите почитатели – учители, родители, баби и приятели. Те си избраха място в предварително разчертаните полета и получиха цветен тебешир. Дървета, слънце, реки, море, планета, цветя и птици могат да се видят на централния площад в Елхово. Всички участници получиха за рисунките си сладолед. Средствата за празника са осигурени от община Елхово.

Честването на 5 юни е едно от основните средства на ООН за предизвикване на интерес към природата в световен мащаб и за набелязване на активни действия за опазването й от всички хора по Земята.