Увеличават се абонатите на Топлофикация Сливен
Увеличават се абонатите на Топлофикация Сливен / netinfo

Повече от 800 нови домакинства са се включили на централно парно отопление в град Сливен само за 3 седмици след обявяването на програмата на Топлофикация Сливен  „Промоция 2009/2010 г.".  В действие са въведени 16 абонатни станции, които до момента са били консервирани и 2 изцяло нови. Към настоящия момент вече работят 182 абонатни станции. Така сливенската топлофикация е единствената в страната, която през тази година регистрира повече абонати от миналата и броят им прогресивно нараства.

Обявената нова, социална политика на дружеството е предизвикала интерес към централното топлоснабдяване както у досегашните потребители, така и у граждани, отдавна отказали се от услугите на „Топлофикация", отчитат от дружеството.

Според нейните клаузи, производителят поема изцяло за своя сметка непосилните суми за енергия, отдадена от сградна инсталация. Освен това се въвеждат пределни горни стойности на месец за парно и топла вода, според кубатурата на жилищата. Всичко потребено и отчетено от гражданите над тази оптимална цена също се поема не от абоната, а от "Топлофикация - Сливен" ЕАД.

Ежедневно се организират събрания по блокове и входове, на които се канят представители на дружеството за по-подробно разясняване условията в промоцията. В рамките само на последните седмици, служители на топлофикационното дружество са посетили 49 събрания на жилищни сгради, проявили интерес към новите условия в промоционалната програма.

С въвеждането на програмата, единствено в Сливен, всички редовни абонати плащат с 10% по-ниски сметки. Преференциите за инвалиди са допълнително още 10 %  или (10% + 10%) = 20% отстъпка от дължимата сума за ползвана топлоенергия през цялата година. Социално слабите имат допълнително 10-процентно облекчение.