Урок по толерантност
Урок по толерантност / Община Сливен

Приключи първата седмица на толерантността, организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съвместно с 16 училища от Сливен. Началото бе дадено с  най-дълго послание за толерантност  от възпитаниците на 7 ОУ” Панайот Хитов”. Ученици от 11 СОУ „К. Константинов” представиха темата за толерантността чрез дискусия в училищния Клуб 11, а  ученици от 4 ОУ „Д. Петров”, представиха идея за Колаж на толерантността.

Участници в седмицата на толерантността бяха още и гимназистите от ПГТО „Д. Желязков”, които се представиха с цяла програма от песни, сценки и презентации, посветена на Международния ден на толерантността, а също и възпитаниците на ПГИ „Проф.Др. Д. Табаков”, които участваха с дебат между два класа на тема „Що е то толерантност и има ли я днес сред нас?”

Връчени бяха и награди на участниците в тематичните конкурси за есета и рисунки.

През тази седмица предстоят още редица инициативи, съобщиха от Местната комисия за БППМН, като на 13 ноември 2013 г. в зала „Май” ще се състои дебат на тема „Толерантност”, а на 14 ноември 2013 г от 18.00 ч. в зала „Зора” ще се проведе заключителен концерт, посветен на Международния ден на толерантността – 16 ноември, в който участие ще вземат 12 училища от община Сливен.