Ученици показаха умения за действия при кризи
Ученици показаха умения за действия при кризи / netinfo

Отборите на СОУ „Христо Ботев” - Нова Загора, ОУ „Св. П. Хилендарски” - село Стоил войвода и ОУ „Христо Ботев” – село Съдиево са трите отбора, които ще представят община Нова Загора на областния кръг на ученическото състезание „Защита от бедствия, аварии и катастрофи” на 22 април в Сливен. Победителят от областният кръг на надпреварата ще участва в Десетото републиканско първенство „Защита от бедствия, аварии и катастрофи".

Ученици показаха умения за действия при кризи
netinfo

На проведения днес общински кръг на състезанието трите отбора събраха най-много точки след решаването на тест за познанията им, свързани с темата на състезанието и практическа част. Участниците в състезанието показаха практическите си умения в четири учебни центъра „Защита при бедствия – земетресение и наводнение”, „Защита при промишлени аварии и катастрофи”, „Индивидуални средства за защита” и „Първа помощ”.

Пред учениците от четирите училища бе представен и специализирания автомобил на спасителната група от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към Дирекция „Гражданска защита” област Сливен за радиационна, химична и биологична защита, като на децата бяха показани и обяснени всички уреди за реагиране в бедствени ситуации.

Ученици показаха умения за действия при кризи
netinfo