Ученическа баскетболна лига - градски финал в Нова Загора
Ученическа баскетболна лига - градски финал в Нова Загора / netinfo

Отборът на момчетата от 7 клас от СОУ „Христо Ботев”, с треньор Георги Миланов, е „Градски шампион” от Ученическа баскетболна лига „Овeргаз”- сезон 2008/2009 година в Нова Загора. Седмокласниците победиха своите съученици от шести клас на същото училище, с треньор Неделчо Колев, с 28:16. На трето и четвърто място в градския шампионат се класираха двете групи на учениците от пети клас на СОУ „Христо Ботев” с треньор Пантелей Енчев.

 

Класиралият се на първо място отбор продължава участието си в надпреварата на регионално ниво, а при успех ще се класират и за финалния турнир.

 

Градските шампиони ще имат право да включат в състава си до трима състезатели от другите отбори от града и да сформират представителен градски отбор. За поредна година регионалното първенство ще се поведе в Ямбол, най-вероятно през месец април.

Ученическа баскетболна лига - градски финал в Нова Загора
netinfo

Четирите отбора получиха грамоти за участието си, а Никола Борносузов и Димитър Митев получиха наградите за най-добър реализатор и най-полезен състезател.

 

Целта на лигата е да обогати спортния календар на децата, както и да даде възможност на треньорите да селекционират талантливи деца за баскетболната игра. При старта на тренировките за тази учебна година всяко дете, участник в лигата получи баскетболен екип, а всеки отбор по 2 баскетболни топки. Ученическата баскетболна лига се провежда на четири етапа в периода на една учебна година.

Ученическа баскетболна лига - градски финал в Нова Загора
netinfo
Наградите на участниците в турнира бяха връчени от Любомир Киров – координатор към Спортен клуб “Овергаз”- София. „За една година има голямо израстване в децата и личи работата на треньорите. Участие в Ученическата баскетболна лига вземат отбори от 35 града, които са разпределени в шест зони. Победителите от градските първенства се срещат на зоновия турнир. А победителят от зоните се класира за републиканския финал.”, обясни пред Дарик регламента на състезанието Любомир Киров.