Традиционен събор в чест на Св. Св. Константин и Елена в Самуилово
Традиционен събор в чест на Св. Св. Константин и Елена в Самуилово / Община Сливен

Традиционният събор в чест на светците дали името на църквата в село Самуилово  „Св. Св. Константин и Елена”се състоя на 3 юни.

Празничен концерт изнесе Ансамбълът за народни песни и танци „Сливен” на лятната сцена в парка с легендарните над 700 годишни дъбове, прославили селото с една от най-големите щъркелови колонии с 13 гнезда на дърветата.

Въпреки проливния дъжд за кратко, програмата продължи до късно вечерта с хора и песни, изпълнени от родения в Самуилово известен тракийски певец Деян Митев.

Традиционен събор в чест на Св. Св. Константин и Елена в Самуилово
netinfo
„Покровителите да Ви закрилят, да Ви водят  към по-добри дни и да вдъхновяват онези, които със знания, умения и благородни намерения са решили да помагат за просперитета на Самуилово.”, каза кметът на Сливен Кольо Милев. Той  връчи поздравителния адрес на кмета на селото Радослав Кутийски.

Село Самуилово има 2350 жители. Хората се занимават основно с овощарство и животновъдство. Повече от 64 дка са зелените площи – парк, стадион и градинки. Селото е само на 8 километра от Сливен, пътят е ремонтиран през миналата година. Има редовни автобуси до града.

В Самуилово има детската градина със 105 деца, която наскоро чества 50-годишен юбилей, средищно училище, в което се учат 350 ученици, читалище и библиотека, два здравни пункта, два стоматологични кабинета, развита магазинна мрежа, мотописта. Художествените състави при читалището участват активно в културния живот на селото и на общината.